Dagworkshops

Dat is nog eens leuk ! Een dag leren schilderen met een WORKSHOP OP MAAT met als thema bijvoorbeeld dikke dames, vrolijke kippen en zelfs de landelijke omgeving van dit schilderachtige dorpje, de straatjes met de prachtige kerk op de achtergrond, de Lindse Blaos en ook koeien in de wei schilderen of de natuur is een mogelijkheid. De koeien, die staan zomers ook echt bij haar achter in de wei. Zelfs de rivier de Groote Aa ligt op een steenworp afstand van haar karakteristieke oude woning. Heb je zelf een leuk thema, Marianne voor alles open. Het is niet alleen een leerzame dag die je gaat beleven, het is ook nog eens een hele sfeervolle dag op een prachtige locatie. Op het platteland word je geïnspireerd om heerlijk op ontdekkingsreis te gaan met kwast en verf.

Vrolijke kleuren, aardse tinten, bijzondere composities. Je leert echt een mooi kunstwerk maken wat je mee naar huis neemt aan het einde van de dag workshop.

We beginnen de dag met een heerlijk kopje koffie of verse thee en een Brabants lekkernij. Vervolgens gaan we na een korte uitleg aan de slag. Gezellig creatief bezig zijn, hartstikke lekker eten en drinken en een super sfeervolle locatie. Dat is wat je kunt verwachten bij de schilderworkshop van Marianne Baijens. En oh ja, de wijn is ook heerlijk aan het einde van de dag. Die heeft ze speciaal voor jou geselecteerd.

Creatieve schilderworkshops

Een geheel verzorgde dag waarbij je samen lekker creatief bezig bent en leuke kunst maakt met zijn allen.

Materialen zoals verf en kwasten zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen. Ook schildersdoeken.

De dagworkshops zijn geheel verzorgd. Marianne maakt graag zelf verse gerechten en hapjes (het liefst uit eigen tuin) of van de lokale biologische boer. Ook de lekkere wijn en het kaasplankje achteraf. Dat wordt smullen!

De workshops zijn geschikt beginners tot gevorderden,  door de individuele manier van lesgeven.

Sfeerimpressie:

“Zo vet gezellig bij Marianne. Knus, ze heeft heerlijke thee en ze is erg goed. Een aanrader”

Meld je aan voor de dagworkshop

Ben je enthousiast geworden, of wil je meer informatie? Waar wacht je nog op, meld je aan of vraag informatie aan.


Nieuw: schilderen op boomschijven!

Heb je nog een bedrijfs- vrienden of familie uitje te plannen. Wat dacht je van een naar een gekozen thema met elkaar creatief bezig te zijn. Datgene wat jullie bindt.

Hoe gaaf en bijzonder is het om met je collega’s, familie, vrienden of individueel een (mid) dagje creatief bezig te zijn en dan in een landelijke sfeer. Enkele voorbeelden:

KERSTWORKSHOP  14 EN 21 DECEMBER 2019

Dagworkshop blije kunst of intuïtief schilderen op doek of op een boomschijf (+ 5,00) in kerstsfeer. Een compleet verzorgde dag creatief genieten met o.a.uitgebreide kerst-lunch.

EEN GEZAMENLIJK KUNSTWERK

Halve dag workshop ochtend of middag. Het maken van bijvoorbeeld een zeegezicht gevormd door kleine doekjes met familie, voor een vrijgezellen- of vriendinnen uitje of als bedrijfsuitje met collega’s.

DATA:

Je kunt je aanmelden voor een halve of hele schilder dag. 10.30-13.00 0f 14.00-16.30 uur/ 10.30-16.30 uur. € 35,00 -€ 75,00  deze workshop is inclusief al het schilder materiaal en koffie/thee-lunch en borrel afhankelijk van de gekozen workshop. Schildersezels zijn aanwezig.

In overleg zijn andere data voor groepen ook mogelijk.

NIEUWJAARS WORKSHOP/ GOEDE VOORNEMENS 11 en 18 januari 2020

WORKSHOP POSITIVITEIT: TROTS OP JEZELF

We gaan spelen met verf en tekst. Een op maat gemaakt, speciaal schilderijtje met mixed media  en acrylverf op doek of op een dikke BOOMSCHIJF (+5,00) Daarin verwerk je je, jouw goede voornemens of mooie herinneringen. Iets van je bukkend list met je wensen voor het nieuwe jaar of iets anders waar je blij van wordt. Een glaasje bubbels met kaasplankje om de middag af te sluiten. s’Ochtends met koffie/thee en wat lekkers.

€ 35,00 inclusief al het schildermateriaal en een glaasje bubbels en een kaasplankje.

€75,00 voor een compleet verzorgde schilderdag.

DAGWORKSHOP EN PLEIN AIR TIJDENS DE ZOMERMAANDEN IN JUNI, JULI EN AUGUSTUS 2020.

Heerlijk buiten schilderen in het schilderachtige dorpje Leende vanuit Marianne haar sfeervolle locatie. Je kunt niet ver van haar huis al schilderend genieten van de Dorpstraat met de prachtige kerk de Lindse Blaos op de achtergrond of het lieflijke riviertje de grootte Aa. Zelfs in haar diepe tuin is het mogelijk om de fruitbomen in het voorjaar met bloesem en zomer met blad en fruit vastleggen op doek.

FAMLIE -WORKSHOP/ TEAMBUILDING WORKSHOP

Ochtend of middag schilderen met als thema familie! Maak op kleine doekjes jouw wat jullie bindt of kenmerkend is voor jullie als familie, bedrijf, collega’s.

€35,00 volwassenen € 17,50 kinderen.

Ook mogelijk op locatie. Grotere groepen vanaf 8 personen bij een dagworkshop en halve dag vanaf 16 personen op lokatie.

BLIJE KUNST WORKSHOP

Een hele dag dikke dames, vrolijke kippen of blije koeien schilderen.

INTUITIEF SCHILDEREN

Een hele dag schilderen vanuit je gevoel op doek of op een boomschijf. Genieten van het proces.

EEN WORKSHOP OP MAAT

Heb je zelf ideeen? Ik hoor het graag.

Praktische info & Prijzen

  • Thema’s zijn onder andere : Blije schilderijen maken van dikke dames, hippe kippen en blije koeien. Je kunt ook kiezen voor een WORKSHOP OP MAAT in overleg met Marianne. in de zomermaanden schilderen en lunchen we lekker buiten tussen de fruitbomen.
  • De workshops zijn van 10.30 – 16.30 uur
  • Schilderen met Acryl op doek.
  • Kosten: € 75,- per persoon inclusief alle schilder materialen zoals kwasten, verf, papier en schildersdoek
  • De workshops zijn inclusief koffie/thee en wat lekkers, uitgebreide lunch van produkten uit eigen tuin en de plaatselijke ambachtelijke winkeltjes, sapje en als afsluiting kaasplankje of borrelhapje en een lekker glas wijn.
  • De workshops worden over het algemeen gegeven in kleine groepen van circa 6-8 personen, voor persoonlijke aandacht. Grotere aantallen groepen tot max. 16 personen is mogelijk. Ook op locatie.
  • De lessen en workshops van Marianne Baijens worden gegeven op een sfeervolle landelijke locatie, in haar karakteristieke jaren ’50 huis aan de Dorpstraat in Leende.

Een gezellige creatieve verwendag

10.30 uur:Ontvangst met koffie/ thee en Brabantse lekkernij

11:00 uur: Beginnen met schilderen van je eigen kunstwerk

13:00 uur: Lunch met bijvoorbeeld zelfgemaakte soep, quiche en een salade

14:00 uur: Verder schilderen aan je eigen kunstwerk

16:30 uur: Afsluiting met presentatie, nabespreking onder het genot van een heerlijk glas wijn en een lekker kaasplankje

Data op zaterdagen: 14 en 21 december 2019 dag workshop in kerstsfeer. Blije kunst en intuïtief schilderen. Schilderen op doek of op boomschijven.

Zaterdag 11 en 18 januari, 15 februari, 14 maart 2020 workshops in wintersfeer. Voorjaars workshops in lente sfeer op 11 april (paaszaterdag) en 16 mei, bij mooi weer buiten in de diepe sfeervolle tuin. Zomer workshops en plein air 13 en 20 juni, 11 en 18 juli, 15 en 22 augustus 2020.

Blije schilderijen van vrolijke koeien, dikke dames of hippe kippen. In overleg zijn andere data, onderwerpen en intuiyief schilderen ook mogelijk. Elke dag van de week behalve op maandag en woensdag. Tijdens de schoolvakanties kan het elke dag van de week.