Groepslessen

Leren schilderen is natuurlijk hartstikke leuk, maar samen leren schilderen is misschien nog wel leuker. In een kleine groep leer je niet alleen de fijne kneepjes van licht, kleur, compositie en schildertechnieken. Het is ook nog eens hartstikke gezellig!

Samen ga je aan de slag met verschillende groepsopdrachten die je op eigen wijze mag invullen. Marianne geeft je de ruimte om het op jouw manier te doen en staat je maar al te graag bij met raad en daad. Wil je liever intuitief schilderen tijdens deze lessen dan heeft Marianne voor jou een passend programma.

Ze daagt je op geduldige wijze uit om dicht bij je gevoel te staan en je hart te volgen om zo nog meer jouw eigen creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen. Het leuke is, je ontwikkelt je niet alleen, je maakt ook nog eens iets moois voor thuis. Om bijvoorbeeld aan de muur te hangen, op een leuke plek neer te zetten of weg te geven.

Lijkt het je leuk om mee te doen met de groepscursus van Marianne op een sfeervolle locatie?
Schrijf je dan in voor de cursus of neem een losse les om het eens uit te proberen.

Samen leren schilderen

In kleine groepjes van 6 personen leer je spelenderwijs schilderen in blokken van 12 lessen. Gezelligheid staat voorop. De begeleiding is persoonlijk, zodat jouw individuele wensen en doelen voldoende aandacht krijgen.

Materialen zoals verf en kwasten zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen. Het schildersdoek mag je zelf meenemen.

De groepslessen zijn rijkelijk voorzien van koffie/thee en wat lekkers. Dat wordt smullen!
De lessen zijn geschikt voor beginners tot gevorderden,  door de individuele manier van les geven.

Sfeerimpressie:

“Ik kan een aantal uur schilderen, onder leiding van Marianne, in welke vorm dan ook van harte aanbevelen.”

Cursusdagen

De lessen worden gegeven op woensdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur. Andere dagen/tijden mogelijk in overleg.

Start van de cursus schilderen met acryl:
Woensdagochtend 16 september 2020, later instromen is mogelijk.

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen schilderlessen. Dit schilderjaar gaat door tot 26 mei 2021. In de zomer kun je je aanmelden voor workshops en een van de schilderreizen.

Op gepast wijze  rekening houdend met de coronamaatregelen, zijn er weer schilderlessen van 10.00- 12.00 uur of van 10.00-14.00 uur (Lunch zelf meenemen, voor koffie en thee in een speciaal voor jou gevulde thermoskan met wat lekkers wordt gezorgd ). Deze zijn alleen mogelijk in de diepe tuin met 1,5 meter afstand voor een groep van Max. 3 personen vanwege het corona virus en met gebruik van latex handschoenen.

Tijdens de zomermaanden juni- juli- augustus zijn er afhankelijk van de situatie rondom het corona virus compleet verzorgde op maat gemaakte dag-schilderworkshops. En plein air.

Meld je aan voor de groepslessen

Ben je enthousiast geworden, of wil je meer informatie? Waar wacht je nog op, meld je aan of vraag informatie aan.Praktische info & Prijzen

 • De cursus wordt gegeven in blokken van 12 lessen, met een gratis inhaal les aan het einde van dat blok.
 • We schilderen met Acryl op papier, olieverf of andere materialen mogelijk in overleg.
 • Kosten: € 20,- per les inclusief schildermateriaal zoals kwasten, verf en papier
 • Schildersdoek: zelf meenemen of aan te schaffen bij Marianne (prijzen tussen € 4,- en € 20,- afhankelijk van formaat)
 • Losse lessen kosten € 25,-
 • De cursus worden gegeven in kleine groepen van circa 4-6 personen, voor persoonlijke aandacht
 • De lessen duren 2 uur
 • De lessen zijn inclusief koffie/thee en wat lekkers
 • De cursus worden gegeven op een sfeervolle locatie in de Dorpstraat in Leende
 • Vanwege de corona crisis zijn lessen tijdelijk stil komen liggen. Om cursisten tegemoet te komen is er een inhaal mogelijkheid op 29 april en 6 mei van 2x 4 uur. Buiten in de diepe tuin met volop ruimte om op gepaste afstand en rekening houdend met alle hygiëne maatregelen in groepjes van maximaal 3 personen (volgens de richtlijnen van het kabinet toegestaan) weer creatief te kunnen genieten onder het genot van een kopje koffie uit je eigen thermoskannetje. Graag latex handschoenen gebruiken tijdens de les. Deze groep is inmiddels VOL
 • Teruggave van betaalde lessen is niet mogelijk.
 • Vanaf 27 mei ben je welkom voor nieuwe schilderlessen en een tweede en laatste  mogelijkheid om gemiste lessen in te halen op 27 mei en 3 juni,  in een groep van maximaal 3 personen. Losse lessen of bij afname van 5 lessen tegen gereduceerd tarief. Inhalen vanwege het corona virus is daarna niet meer mogelijk.