Kintsugi harten-reis in Leende

Korte uitleg geschiedenis Kintsugi

Kintsugi is de Japanse kunst om scherven van aardewerk met goud te lijmen. Het laat de schoonheid van emotionele scherven zien en maakt ons imperfecte leven mooier dan dat het ooit was. Het kan daarnaast ook als metafoor worden gebruikt om emotionele en/of fysieke wonden te genezen.

Deze workshop wordt gegeven door Marianne Baijens, gediplomeerd creatief coach en beeldend kunstenaar.

Maak een prachtige reis door jouw hart

Heb je behoefte je te verbinden met jezelf, jouw verleden en je littekens die je in je leven hebt opgelopen? Wil je je verdriet een plekje geven, een verlies op welke gebied dan ook?Privé of op werkgebied? Is er iets in jezelf dat je aandacht wil geven en anders wil gaan vasthouden of wil loslaten? Ben je op zoek naar wat je wil in je leven en waar je nu echt gelukkig van wordt? Ervaar je druk om aan alle verwachtingen te voldoen? Voel je stress en heb je last van een energielek?

Verwarm je hart met liefde voor jezelf want je bent het meer dan waard!

Workshop, in verbinding met “jouw goud”

Tijdens deze bijzondere workshop met een klein groepje geeft Marianne je handvaten om dichter bij jezelf te komen, je te laten of leren genieten van dat wat jou jou maakt en hoe je het beste uit je leven kunt halen.
Een JIJ dag waarin Marianne je op je gemak stelt. Of liever gezegd: Een IK dag waar alles er mag zijn in liefde voor en in verbinding met jezelf.

Een transformerende hartenreis waarin je lief bent voor jezelf.  Een workshop waarin je je kwetsuren een plek kunt geven en je “scherven” anders leert vasthouden.

Er zijn 3 mogelijkheden om deze reis te maken:

 • Het hartenritueel KINTSUGI: weer opnieuw verbinden met jezelf!

Je gaat je lichter en vol veerkracht voelen door deze heling.

Kintsugi Hart-Ritueel @mariannebaijens Kintsugi hart-ritueel @mariannebaijensKintsugi Hart-Ritueel @mariannebaijens Kintsugi harten-reis @mariannebaijens

Je wordt met koffie/thee en een kunstig taartje of  Brabants lekkers ontvangen. Na kennismaking en uitleg gaat Marianne Baijens je tijdens je hartenreis begeleiden.

Je krijgt een persoonlijk“journal” waar je in mag schrijven wat er in je opkomt en wat je voelt over jouw reis.

Jouw Kintsugi hart, waar je tijdens deze workshop verbinding mee maakt, mag je met gevoel kapot “tikken” en jouw “scheuren” al dan niet voorzien van teksten of tekens. Je lijmt jouw hart daarna weer zorgvuldig aan elkaar met goudlijm.

ÉÉN OP ÉÉN HARTENREIS

Je hartenreis is uiteraard ook één op één mogelijk. Tijdens een aantal één op éen afspraken wordt er dieper ingegaan op jouw wensen, vragen en jouw hartenreis. Kijk voor meer informatie bij het kopje “creatieve coaching”.

 • Kintsugi “Breken van servies met jouw verhaal”

Je mag zelf een kopje/bordje meenemen, het liefst met een verhaal, jouw verhaal.

De scherven van het servies en de gaten staan voor jouw littekens en de klappen die het leven heeft uitgedeeld die je diep hebben geraakt, pijn en verdriet hebben gedaan. Op elke scherf schrijf je jouw momenten die je hart hebben geraakt en waardoor een breuk is ontstaan.

Daarna is het moment gekomen dat je je hart, bord of kopje mag gaan lijmen.

Jouw hart mag er zijn met alle schade die het heeft opgelopen.

De gouden lijnen laten zien hoe veerkrachtig je bent geweest door na elke klap weer op te staan.

Heel tevreden, vol liefde voor jezelf, stralend en voldaan ga je met jouw “nieuwe” kunstwerk weer naar huis.

Ben je nieuwsgierig geworden?

In het najaar 2023 is Marianne gestart met de eerste workshops. Hou voor data de website in de gaten. Met een groepje van minimaal 4 personen kun je een datum naar keuze reserveren. Tegen meerprijs ook privé of met 2-3 personen te boeken.

 • Kintsugi en creatieve coaching

Kintsugi is zeer geschikt als creatieve coaching vorm:

 • het geeft inzichten in jezelf en hoe je omgaat met imperfecties, controle, geduld en tegenslag.
 • het leert je accepteren dat je niet overal controle over hebt.
 • het helpt je om in het moment te blijven.
 • het leert je zien dat jouw littekens, barstjes of barsten en kwetsuren die je hebt opgelopen in je leven bij jou horen en dat je goed bent zoals je bent.
 • het geeft je inzichten over de weg die je tot nu toe bewandeld hebt en hoe je invloed kunt hebben op het omgaan met jouw littekens.
 • je kunt ze laten zien en in het licht zetten of ze onzichtbaar wegpoetsen.
 • het helpt je om een stap naar heling en meer verbinding te zetten.

Als creatief coach zal Marianne Baijens graag met je aan de slag gaan en deze methode als middel gebruiken om je te laten ervaren dat het niet perfect zijn er mag zijn.

Ze kan je laten zien dat niemand perfect is en dat kwetsbaarheden niet synoniem staan voor zwak zijn. Je scheuren maken je tot een mooie en rijk mens waar je trots op mag zijn.

“Jouw gouden verbinding” en de scherven van jouw leven!

In het leven maken we van alles mee en soms loopt het leven niet zoals je gedacht en gehoopt had. Allerlei kwetsuren in je leven kunnen voor blokkades in jezelf zorgen. Je bent geraakt tot het diepst van je ziel door gebeurtenissen in je leven. Of door “liefdes” verdriet, het verliezen van iemand waar je zielsveel van houdt, werk gerelateerde problemen, een burn-out of andere zaken die je graag een plekje wil geven.

Tijdens deze helende workshop maak je kennis met Kintsugi en hoe het proces parallel loopt aan het leven. Het hele proces van de scherven van het leven bij elkaar puzzelen en aan elkaar lijmen met jouw “gouden verbinding”. Jouw scherven weer kunnen omarmen en je hart weer te openen vraagt:

 • verbinding
 • geduld
 • precisie
 • aandacht
 • concentratie

Opties:

1. Je bestelt bij het reserveren van de workshop een Kintsugi hart en de kleur die bij je past.Het keramieken hart is verpakt in een mooi doosje samen met goudpoeder en lijm of goudlijm. Het geheel is gewikkeld in een  hand geweven katoenen doek.

2. Je neemt zelf een kopje, schoteltje, bordje, vaasje mee wat al gebroken is en voor jouw een bijzondere betekenis heeft of wat je graag symbolisch wilt breken. Al het materiaal om je aardewerken voorwerp te breken en lijmen is aanwezig,

3. Per e-mail ontvang je alle informatie om je voor te kunnen bereiden op jouw unieke hartenreis.

KOSTEN WORKSHOP: INCLUSIEF KINTSUGI HART € 145,00

Zaterdag 13 januari 2024 10.30-13.30 uur

Andere data 2024 graag per mail aanvragen.

KOSTEN COACHING PRIVE  € 300,00 INCLUSIEF KINTSUGI HART inclusief 2 coaching sessies van 1 uur en begeleiding van jouw harten-reis per e-mail.


Sfeerimpressie:Verse rozenthee tijdens schilderworkshops @mariannebaijens