Marianne komt uit een warm gezin

Marianne Baijens heeft van haar liefde en passie voor het leven, de mens en creativiteit haar werk gemaakt. Ze is werkzaam als kunstschilder, schilderdocent, creatief coach, nalatenschapscoach en mediator. Ze heeft ontdekt dat de combinatie van creativiteit en liefde als een rode draad door haar leven loopt!

“Ik kom uit een warm gezin, mijn ouders hadden een mooi en gerenommeerd horecabedrijf ‘Rôtisserie de Kempen’ waar ik van jongs af aan veel contact had met de gasten. Ik leerde wat lekker eten was en hoe om te gaan met allerlei soorten mensen, de gasten en ook met de medewerkers. De gasten die graag verwend wilden worden, waarnaar geluisterd werd. Gesprekken over hun leven, gezinnen, werkzaamheden, hun wensen en ook hun zorgen. Waar gefeest werd, zowel zakelijk als privé, gelachen en gehuild, getrouwd en gerouwd. Daar heb ik leren houden van mensen en van de verbinding tussen mensen. Hoe dierbaar het leven is, de onschatbare waarde van een lieve partner, familie en goede vrienden. Er voor elkaar te kunnen en mogen zijn waar nodig. Deze levenslessen koester ik en draag ze met me mee. Ik leerde van mijn ouders positiviteit en om het allerbeste uit jezelf en wat je doet te halen op sociaal, privé en zakelijk vlak. Hoe mooi is het om ook anderen te helpen het allerbeste uit zichzelf te halen en in wat ze doen. Ze leren om te gaan met emoties, ze te kunnen en mogen ondersteunen op allerlei gebied en daar je beroep van te maken.”

Persoonlijk leiderschap @ Marianne Baijens

Liefde voor schilderen

Als klein meisje ging ze al met haar vader tekenen en schilderen in het Brabantse Heeze. Oude boerderijen en bossen en mensen werden door hen beiden vereeuwigd. Ook opa Louis Baijens senior schilderde en tekende het Brabantse landschap en het maken van portretten was ook voor hem een favoriet onderwerp. Haar liefde voor schilderen maakte dat ze na de middelbare school de opleiding grafisch vormgeven volgde in Eindhoven, waar ze verschillende teken- en schildertechnieken leerde. Door haar grenzen te verleggen en door zich te verdiepen in andere materialen, verftechnieken, -soorten en -stijlen veranderde ook haar werk.

Ze is voornamelijk een realistische schilder en schildert met liefde onderwerpen waar ze haar hart en ziel in kan leggen. Dierbare plekken en momenten vastleggen op doek vindt ze geweldig. Ze geniet van het proces “om het doek te zien groeien”. Kunst betekent voor haar dat “het moet raken en een positief gevoel geeft”. Dat je er met veel plezier naar kunt kijken.

Creatieve coaching: via je creativiteit de weg naar jezelf ontdekken

Marianne is authentiek, een gevoelsmens met oog voor de ander. Ze is zachtaardig en ook daadkrachtig. Ze weet dat het niet altijd zo makkelijk is om te praten en om dingen waar je tegenaan loopt direct aan te pakken. En ze weet dat het helpt om via je eigen creativiteit de weg naar jezelf te ontdekken. Vandaar dat ze van 2008 tot 2012 een opleiding als Creatief Coach volgde, met als specialisatie kinderen, jongeren en ouders.

Haar ervaringen en kennis als ervaringsdeskundige van zowel haar autistische oudste zoon, haar scheiding in 2012 en een SAB hersenbloeding in 2014 kan ze goed gebruiken in het begeleiden van mensen die haar praktijk bezoeken. Ze begeleidt allerlei mensen zoals  o.a. met psychische problemathiek, NAH en zaken omtrent scheidingen met creativiteit als toegevoegd middel voor bewustwording, persoonlijke groei en ontwikkeling.

Creatieve coaching is een goede manier om ruimte aan jezelf te geven en jezelf in alle rust te herontdekken en te ontplooien. Door  te werken met voor jou op maat gemaakte creatieve opdrachten, kom je dichter bij jezelf. Op zachte wijze neemt Marianne je mee en daarvoor krijg je alle tijd en ruimte.

Ook als gediplomeerd mediator en nalatenschapscoach kan ze je bijstaan waar jouw behoeftes liggen.

Marianne Baijens Coaching en Mediation
Nalatenschapscoach en Mediator Marianne Baijens

Nalatenschapscoach en mediator: mensen coachen in alle levensfases

Marianne wil mensen kunnen coachen in alle fases van hun leven, ze wil er altijd kunnen zijn voor anderen. In 2019 en 2020 volgde Marianne een specialisatie als Nalatenschapscoach en Mediator. Daarmee is ze gediplomeerd, erkend en geregistreerd ICR-ADR Nalatenschapscoach en Mediator.

Ze nodigt je uit voor een kennismaking gesprek. Of het nu gaat om mediation, een nalatenschap, een conflict of dat je vastloopt tijdens een scheiding, bij Marianne ben je aan het juiste adres.

Van haar passie(s) haar beroep gemaakt

Marianne maakt graag anderen eigen wat ze zelf heeft geleerd. Technieken om te schilderen en te tekenen, maar ook haar visies en inzichten. Vooral lekker je eigen ding doen en spelenderwijs blijven leren en ontdekken. Ze geeft je de vrijheid in een open en warme sfeer om je echt te ontwikkelen en je helemaal vrij te voelen. Als je dan even vastloopt en wat tips of inspiratie nodig hebt? Dan staat ze meteen voor je klaar om je te helpen op een manier die bij jou past, die jou prikkelt, inspireert en verder brengt. Zo kun je je heerlijk ontspannen ontwikkelen. En vooral ook genieten.

Ze verhuisde in 1984 naar de omgeving van Rotterdam en is in 1991 met haar gezin verhuisd naar Ridderkerk. In mei 2017 keerde ze terug naar haar Brabantse roots en ging in Leende wonen, in een knusse, sfeervolle jaren ’50 woning. In deze rustige omgeving verzorgt ze in haar grote serre of diepe tuin met fruitbomen en bloemenpracht diverse workshops waar je met haar aan jezelf werkt.

“Ik geniet er erg van om mensen een onvergetelijke dag te bezorgen.”

Marianne Baijens Coaching en Mediation