“Haar voor mij meest helende uitspraak is: Loop niet weg, maar pak het aan”

Janine

Vanaf 2011 heb ik schilderles van marianne. Hoewel mijn vragen meestal van  technische aard zijn, leveren de antwoorden voor mij veel meer op dan inzicht in de techniek.
Marianne geeft de ruimte een canvas  op intuïtie te vullen om daar vervolgens vanuit haar artistieke en/of therapeutische achtergronden met de maker aan te werken. Vooral die ongemerkte therapeutische benadering levert heel veel emotionele ruimte en vanwege de veilige omgeving die Marianne weet te bieden is het schilderen onder haar leiding veel meer dan met kwast en verf ploeteren.

Haar voor mij meest helende uitspraak is: Loop niet weg, maar pak het aan.

 “Ze heeft me geleerd om mijn gevoelens te uiten. Daarnaast ben ik zo goed als van mijn faalangst af”

Fem

in 2014 heb ik een aantal keer met Marianne afgesproken. Deze sessies stonden in het teken van meer zelfvertrouwen creëren, het verminderen van mijn faalangst. Hierbij wilde ik er achter komen waar deze punten vandaan kwamen waardoor ik er mee aan de slag kon gaan en het kon verbeteren.

Ik ben niet zo een hele goede prater en daarom ging ik naar Marianne, want daar gaat het niet enkel en alleen om het praten over gevoelens. Ze geeft je elke sessie een artistieke opdracht met het motto: je bent wat je maakt en dat is super mooi! Tijdens deze opdrachten uit je je emoties. Je hebt niet altijd door dat je ondertussen over dingen aan het praten bent die je liever niet wilde vertellen of dingen die je normaal niet zou vertellen. Dit komt door het type opdracht en het op subtiele wijze doorvragen van Marianne. Ze vraagt soms ook door over een kleur- of tekenkeuze om zo verder achter je gevoelens te komen. Ze stelt je op je gemak, ze lacht met je en helpt je met het voltooien van de opdracht.

Wat hebben de sessies met Marianne mij opgeleverd? Ik denk of beter gezegd: ik weet zeker dat het een van de betere beslissingen is geweest om samen te werken met Marianne. Ze heeft me geleerd om mijn gevoelens te uiten. Daarnaast ben ik zo goed als van mijn faalangst af wat me nog meer succes heeft opgeleverd qua school-en werkervaringen. Ik sta positiever en zelfverzekerder in het leven! Dit heb ik te danken aan de sessies waar ik nog met enige regelmaat aan terugdenk.

Marianne, onwijs bedankt voor deze levenslessen die ik van je heb mogen leren.

“Het was een feest om iedere vrijdag weer af te reizen naar haar atelier”

Willem

Een paar jaar geleden heb ik Marianne leren kennen toen zij een van de exposanten was van de Ridderkerkse kunstroute, haar werk sprak mij aan en eigenlijk kwam zij net zo leuk over als haar werk. Een jaar later kwam ik haar kaartje weer tegen en al scrollend langs haar Facebook pagina en website zag ik ook dat ze voor kleinere gezelschappen schilderles gaf. Hoe leuk is dat geworden, ze zeggen niet voor niets aardige mensen trekken aardige mensen aan en in korte tijd vulde haar sfeervolle woonkamer zich met gezellige aspirant Chagall’s, Mondriaan’s, Vermeer’s en andere kunstenmakers.

Het was een feest om iedere vrijdag weer af te reizen naar haar atelier annex woonkamer !!
Door haar persoonlijke benadering en zeer zeker ook door haar kwaliteit om van ieder gestrand
schilderij er “nog iets van te maken”, werd ieder door mij gesigneerd exemplaar uiteindelijk een collecteurs Item!!!

De kunstroute liep nu ook door mijn huis heen, zal ik maar zeggen !!!
Na het afsluiten van het cursus jaar heeft Marianne in al haar wijsheid besloten dat we internationaal moesten gaan en waar beter om dat in Frankrijk te gaan doen, een land met een lange traditie van artistieke en culinaire hoogtepunten. Het werd Châtin, tussen de maaltijden door was er nog wel iets van tijd om onze penselen te laten inspireren door de omgeving.

Door Marianne haar schilderlessen ben ik op een andere manier mijn omgeving gaan bekijken en het geeft een nieuwe dimensie aan beleven! Ik kan haar lessen een ieder van harte aanbevelen en wens haar veel geluk en voorspoed toe op haar nieuwe “oude vertrouwde” stek !!!!


Schilderwerk van Willem gemaakt bij Marianne Baijens:

“Ik kan een aantal uur schilderen, onder leiding van Marianne, in welke vorm dan ook van harte aanbevelen.”

Annemieke Bezemer

Tijdens een cursus schilderen met acrylverf heeft Marianne mij op professionele wijze diverse vaardigheden geleerd. Ze liet mij eerst mijn eigen creatie maken. Ze deed dit zonder mij veel bij te sturen. Ik had creatieve vrijheid. Op het moment dat ik dacht dat het kunstwerk klaar was, kwam Marianne met heel veel kleine aanpassing-tips…paar kwaststreken hier, nog een paar daar. Hier iets extra benadrukken, daar nog wat schaduw….kleine ingrepen maar met een groot resultaat!
Ik kan een aantal uur schilderen, onder leiding van Marianne, in welke vorm dan ook van harte aanbevelen.
Annemieke Bezemer, Schildercursus, Hendrik Ido Ambacht.

“In het kunstwerk leer je jezelf nog beter kennen doordat je een kijkje neemt in je eigen ziel.”

Christel

Marianne heb ik in najaar 2015 leren kennen tijdens een van de golflessen die ze bij mij heeft gevolgd. In die periode heeft ze met succes haar golf handicap via mij gehaald. Aangezien mijn hobby m’n beroep is geworden miste ik ‘iets’ om in mijn vrije tijd ter ontspanning te kunnen doen. En waarom zou dat niet schilderles bij Marianne kunnen zijn? Als echte beginner leerde ik eerst de basis; kleuren mengen, schetsen, appel tekenen etc, In het kunstwerk leer je jezelf nog beter kennen doordat je een kijkje neemt in je eigen ziel. Enerzijds was dat een confrontatie met mezelf, anderzijds wel echt een moment voor mezelf om de gedachten op nul te kunnen zetten (daar had ik op dat moment behoefte aan).

Ik heb aardig wat schilderlessen bij Marianne gevolgd en kan met trots zeggen dat ik heel veel mooie kunstwerken aan de muur heb hangen. Als je even ‘vast loopt’ dan is Marianne er altijd om je uit de problemen te helpen. Ze enthousiasmeert en stimuleert iedere cursist, kortom de lessen zijn elke keer weer een feestje om naartoe te gaan. Buiten het feit dat ze heel plezierig en goed les geeft staat er altijd een heerlijk kopje koffie/thee klaar en staat plezier hebben bovenaan ieders lijstje.
Je gaat gegarandeerd met iets moois weer de deur uit, hoe leuk is dat ?!

Tevens heb ik een keer bij Marianne een soort therapeutisch kunstwerk gemaakt. Er is bijna geen kwast aan te pas gekomen, gewoon heerlijk knutselen, knippen en plakken, even helemaal niet met lijntjes of wat dan ook bezig zijn. Heerlijk ontspannend en goed moment om ‘koppie leeg te maken’.

Daarnaast ben ik in 2016 mee geweest op schildervakantie naar Frankrijk. Dit was vrij intensief daar we best veel hebben geschilderd, buiten het heerlijke eten en de mooie uitzichten van de omgeving om. Voordeel is dat je binnen een paar dagen iets heel moois op doek kan zetten, dat heeft ook iedereen echt gedaan. Het was een super gezellige tijd met een hele leuke groep, zou het zo nog een keer doen !

Ik heb (tot nu toe) hele leuke en gezellige schilderlessen, -workshops met vriendinnen en schildervakantie beleefd. Het mooie is dat die lessen mij een andere kijk op de omgeving hebben gegeven. Nu meer kijkend naar bepaalde kleuren en hoe mooi dat zou zijn om te schilderen. Heel bijzonder en nooit gedacht wat schilderen met me zou doen, in positieve zin.
Ik kan de schilderlessen, -workshops en schildervakanties bij Marianne zeker aanbevelen, succes gegarandeerd !


“Wij hebben genoten van onze gezellige en inspirerende schilder dag bij Marianne. Zeker voor herhaling vatbaar.”

Marianne Gooverde

Zin in een leuk creatief uitje met een vriendin? Zo kwamen wij ook terecht bij beeldend kunstenares Marianne Baijens.
Een omgeving midden in de natuur, een atelier met landelijke gezelligheid en bovenal een kunstenares die weet waar ze het over heeft. Marianne helpt je met begrijpelijke en goede aanwijzingen om je eigen “kunstwerk” te maken. Ze geeft aanwijzingen zonder dat deze afbreuk doen aan je eigen idee. Ook de lunch, door Marianne zelf gemaakt was erg goed. Op het einde van de dag was er tijd om onder het genot van een drankje elkaars werk te bewonderen. Wij hebben genoten van onze gezellige en inspirerende schilder dag bij Marianne. Zeker voor herhaling vatbaar.

Marianne super bedankt!!!

“De intensieve begeleiding tijdens mijn ‘creatieve reis’
vond ik heel prettig.”

Caroline

Marianne heb ik ervaren als een empathische, warme, integere vrouw die respectvol met haar cursisten omgaat. Ze schildert zelf prachtig en realistisch en kan haar kennis goed overbrengen. Dit doet ze met passie en geduld. Haar mensenkennis is groot, waardoor ze iedereen in zijn/haar waarde laat tijdens de processen die plaats vinden. De intensieve begeleiding tijdens mijn “creatieve reis”, vond ik heel prettig.

Caroline

“Een waar genot
iedere keer weer. “

Jaap

Hartelijke , warme, charmante en Bourgondische kunstenares! Gezellige sfeervolle schilderlessen met koffie en koek. Geduldige didactische manier van overbrengen, postduiven instinct, technisch inzicht! Een waar genot iedere keer weer. Veel Geleerd.

Dank Marianne

“Een bevlogen kunstenares”

Op 14 juni 2014 ben ik mee op schildersvakantie geweest naar Frankrijk.

Zoals ik het ervaren heb, is Marianne een bevlogen kunstenares, die zowel aan beginners als ervaren kunstschilders op een geweldige manier kan overdragen hoe je een werk het beste kunt beginnen en er een verrassend resultaat van kunt maken.

Of je nou koeien een landschap of een huis wilt schilderen, zij heeft alle technieken en kennis paraat om je daarbij te ondersteunen!

Ik heb het als geweldig en leerzaam ervaren en de groepsdynamiek draagt daaraan bij qua gezelligheid lekker eten en n glaasje wijn uit de streek.

Een aanrader om deel te nemen aan zo’n vakantie week.

Marianne bedankt, liefs Hanneke