Laat je gevoel spreken tijdens deze intuïtief schilder vakantie in het prachtige Begur aan de Costa Brava in Spanje

Na jaren schilderles te hebben gegeven in Frankrijk en Italië geeft Marianne Baijens vanaf 2022 ook intuïtief schilderles en wel in Spanje.

Heb je altijd al intuïtief willen schilderen op een een heerlijk ontspannen plek CASA DE LA LUNA in Begur. Dat kan vanaf volgend jaar. In een kleine groep van max. 5 personen beleef je met elkaar een heerlijke vakantie vol inspiratie en rust.

Zo leuk de reis zit vol voor dit jaar! Heb je ook interesse? Hou mn site dan in de gaten voor 2023. Of stuur me een mailtje dan hou ik je op de hoogte.

Een ontspannen week om je creativiteit in jezelf te ontwikkelen en het bewustzijn in jezelf te versterken. Door creatief te werken ontwikkel je je vrije intuïtie en speelse stroom.

“OM JE GEZICHT TE ZIEN GEBRUIK JE EEN SPIEGEL OM JE ZIEL TE ZIEN EEN KUNSTWERK”  George Bernard Shaw

Vanuit bewustwording werk je door middel van die creativiteit en ga je met speelsheid bepaalde thema’s in jezelf verkennen en verdiepen waardoor je meer inzicht in jezelf krijgt. 

Marianne geeft je VITAMINE VOOR JE ZIEL 

Schilderen puur vanuit het gevoel legt het onderbewustzijn bloot.

Kom meer te weten over jezelf. Jouw eigen binnenkant weergeven op doek of papier onder de Spaanse zon. Een plek waar ook naar je geluisterd wordt en alles er mag zijn. 

EN PLEIN AIR

Tijdens deze schilderweek krijg je ook nog schilderles van kunstschilder Martine van Noortje en leg je deze prachtige omgeving met mooie dorpjes en baaitjes voor altijd vast.

Al met al een sfeervolle schilder week waarbij we verblijven bij het Nederlandse stel Martine en Menno, afkomstig uit het gezellige Brabant. We verblijven in een vrijstaande villa op het zuiden gelegen en tegen een rots aangebouwd. Vanaf de diverse terrassen heb je een schitterend panoramisch uitzicht over de Middellandse zee en de natuurgebieden rondom het middeleeuwse dorp Begur.

Je kunt hier genieten van het privé zwembad en ruim overdekt buitenterras met buitenkeuken om gezellig buiten te eten en te genieten van tapas y un opa de vino.

Je kunt hier al schilderend genieten van de prachtige uitzichten en omgeving. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden. Iedereen wordt individueel en op eigen niveau begeleid met veel aandacht voor persoonlijke vaardigheden en interesses.

Over de Costa Brava

Je vindt hier de állermooiste plekjes van de Costa Brava met zijn mooie ruwe kust. De kust bij Begur  en de achterliggende authentieke dorpjes  wordt ook wel de Spaanse Rivièra genoemd vanwege het vleugje chique dat hier aanwezig is.

Buiten het schilderen kun je lekker wandelen, shoppen in de vele bohemien boetiekjes , wijnproeven en ook lekker relaxen op het strand van de vele baaien.

Een unieke en sfeervolle reis

Het is niet alleen een leuke creatieve intuïtief schilderreis, je krijgt ook schilderles van kunstschilder Martine van Noort. Het wordt een heerlijke zonnige week om nooit te vergeten. Je neemt alle leuke ervaringen je kunstwerken die je hebt gemaakt in deze prachtige omgeving en niet te vergeten de unieke schilderwerken die je hebt gemaakt vanuit je gevoel geïnspireerd door jezelf, je omgeving, het authentieke Spanje en de adembenemende natuur en uitzichten mee naar huis.

 • Schilderlessen in een kleine gezellige groep
 • Overnachtingen in sfeervolle kamers inbegrepen
 • Alles is bij de prijs inbegrepen, behalve de vlucht en vervoer naar de luchthaven.
Intuïtief schildervakantie Spanje

Het was een super gezellige en leerzame schildervakantie

Christel van Bergen Walraven

Marianne geeft je vitamine voor je ziel

Intuïtief schilderen in Spanje

Boek een onvergetelijke intuïtieve creatieve week op unieke, gezellige en sfeervolle plek  van CASA DE LA LUNA. En geef jezelf VITAMINE VOOR JE ZIEL.

Dinsdag 6 t/m dinsdag 13 september 2022

Tijdens deze intuïtief schilderen week op onze prachtige lokatie en in de mooie omgeving en kun je naar hartelust vanuit je intuïtie vastleggen op doek of papier wat jou aanspreekt en je gevoel je ingeeft.

Je krijgt les en door middel van verschillende tips, invalshoeken en gedachten. Hierdoor ontstaat datgene wat jou beweegt en wat je inzichten geeft in jezelf. Je wordt begeleidt in jouw eigen schilder en groei proces. Persoonlijke benadering staat bij Marianne Baijens hoog in het vaandel. Tijdens en na de lessen wordt er ingegaan op wat er gemaakt is.

Als intuïtief schilderen beter bij je past is dit een heerlijke plek om in ontspannen sfeer vanuit je gevoel te schilderen zonder dat het iets hoeft te worden. Marianne geeft aanwijzingen en maakt gebruik van thema’s om je hier helemaal in op te laten gaan en te werken vanuit je gevoel.

Je bent vrij om datgene te tekenen/schilderen wat bij je past. Vooral doen wat goed voelt en werken vanuit je gevoel.

Je mag schilderen met acryl en ook werken met schilder/ tekenmaterialen zoals aquarel,gouache, olie of potlood, houtskool en pastel.

In een prachtige omgeving en heerlijk weer, lekker creatief genieten. Tussendoor een duik nemen in het zwembad is toch puur verwennerij.

Aan bod komt de kleurenleer, technieken, perspectief, werken met andere materialen,

Heb je interesse? Wil je er graag aan het einde van de zomer nog lekker op uit. Dat kan! Aanmelden is al mogelijk. Als het goed is zijn de meesten ingeënt en hebben we zeker volgende jaar onze vrijheden terug. Zo’n super week wil je dan toch niet missen. VOL=VOL


Praktische info & Prijzen

De kosten zijn €885,00 per persoon voor een hele week.
Hiervoor krijg je een all inclusive week:

 • Dinsdag 6/9 Aankomst en ‘s avonds paella bij Casa de la Luna.
 • Woensdag 7/9 Ochtend: intuïtief schilderen  bij Casa de la Luna met Marianne. Middag: Uitgebreide lunch en bezoek aan middeleeuwse dorpjes Pals en Peratallada.
 • Donderdag 8/9 Ochtend:-plein-air schilderen met Martine in een baai. Middag: Uitgebreide lunch en middag aan het strand
 • Vrijdag 9/9  Schildervrije dag: Museum of Galerie bezoek (Dalí, Gala,….. we kijken wel of er een mooie expositie is op dat moment). Middag: Uitgebreide lunch en relaxen bij het zwembad bij Casa de la Luna
 • Zaterdag 10/9 Ochtend: intuïtief schilderen met Marianne bij Illa Roja Begur. Middag: Korte inspirerende wandeling en uitgebreide lunch aan het strand van Pals.
 • Zondag 11/9 Ochtend: en-plein-air schilderen aan de baai van Tamariú met Martine Middag: Uitgebreide lunch ter plekke en eventueel daarna verder schilderen in de baai
 • Maandag 12/9 Ochtend: Gemaakte werken afmaken. Middag: Eind expo en BBQ bij Casa de la Luna.
 • Dinsdag 13/9 Ontbijt en vertrek.
Iedere dag is er een uitgebreid ontbijt. De lunches worden in een restaurant genuttigd. ‘s Avonds is er bij Casa de la Luna een lichte maaltijd. ‘s Avonds kunnen de gasten eventueel ook een bezoek brengen aan Begur of een wandeling maken in de buurt.
Marianne, Martine zorgen voor het vervoer en geven de schilderlessen.
Bij Casa de la Luna zijn kwasten, schilderschorten, ezels, arcylverf en schilderdoeken aanwezig. Voor de inrichting van de kamers zie de website van Casa de la Luna. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst. https://info118856.wixsite.com/casadelalunabegur/bedandbreakfast
 • De prijzen zijn exclusief vliegreis (ongeveer €145,00 voor een retour met koffer 20 kilo en 10 kilo handbagage) vanuit Weeze met Ryan air) naar Gerona en het vervoer naar de locatie en voor de rest van de week in Italië. Graag geven we je advies over reizen en mogelijkheden.
De materialen zin aanwezig. Martine  en Marianne verzorgen al het materiaal.Wil je zelf een en ander meenemen. Vraag dan de lijst van benodigde materialen door te mailen naar: info@mariannebaijens.nl
 • In principe schilderen we met Acryl op doek of papier, andere schilder- of tekenmaterialen. Pastel of houtskool zijn ook mogelijk.

Sfeerimpressie van eerdere schilderreizen: