Schilderen op de strabrechts heide in Leende Leren schilderen vanuit je gevoel  Relaxen tijdens het schilderen

KORTE GEZELLIGE SCHILDERVAKANTIES IN HET BRABANTSE LEENDE

Kom jij creatief en als je wilt ook culinair genieten, in kleine groepjes. Waar je met persoonlijke aandacht en liefde voor het schilderen wordt begeleid.

Urban sketching – En plein air – Intuïtief

Altijd al willen leren schilderen tijdens een schildervakantie? Na jarenlang schilderles te hebben gegeven in de Franse Bourgogne, het Italiaanse Abruzzo en afgelopen jaar onder de Spaanse zon een intuïtief & en plein air schilderweek in Begur aan de Costa Brava, is Marianne Baijens op zoek naar een nieuwe bijzondere plek om in 2024 wederom een onvergetelijk mooie buitenlandse creatieve reis te organiseren.

Marianne biedt je ook dit jaar weer een mooie creatieve, gezellige en indien gewenst ook nog culinaire beleving aan van de zomer. Hieronder een aantal mogelijkheden en wel een korte schildervakantie in ons eigen mooie Brabantse land.

In een kleine groep van Max.8 personen beleef je met elkaar een heerlijke dag of dagen vol inspiratie en rust. Ontspannen dagen om je creativiteit in jezelf te ontwikkelen en het bewustzijn in jezelf te versterken. Door creatief te werken ontwikkel je je vrije intuïtie en speelse stroom.

En plein air schilderen Strabrechtse heide Heeze

Marianne Baijens geeft je VITAMINE VOOR JE ZIEL

Voor de zomermaanden 2024 kun je je opgeven voor de Dagworkshops en meerdaagse Summer Courses in het prachtige Brabantse dorpje Leende van waaruit je op de meest mooie plekjes in de omgeving gaat tekenen en schilderen. Ook overnachten in dit prachtige stukje Nederland is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Schilderdagen Heeze

Mogelijkheden schilderdagen in het prachtige Heeze- Leende in 2024:

Dagworkshops “en plein air”

 •  Op 20 april, 25 mei, 22 (VOL), 29 juni, 27 juli ,31 augustus en 28 september 2024 10.30-17.00 uur.
 • Op 26 oktober, 30 november en 7 december geeft Marianne de dagworkshops schilderen in haar sfeervolle serre voor Max 6 personen.

Summer course urban sketching & “en plein air” 17-18-19- juni 2024

3 dagen op een rij schilderlessen inclusief materialen en koffie/thee met kunstig taartje. Uit te breiden met de heerlijke lunches van Marianne. Teken- en schilderervaring gewenst.

 • URBAN SKETCHING; tekenen/ schilderen met aquarel en afwerken met fineliner.
 • ACRYLVERF OP DOEK; en plein air schilderen in de Brabantse natuur.
 • DOE WAT GOED VOELT: eigen keuze van teken/ schildermateriaal op locatie.

Kosten €185,00

Summer cours “en plein air” 3-4-5 juli 2024

3 dagen op een rij schilderlessen deze zomer inclusief materialen en koffie/thee met kunstig taartje. Uit te breiden met de met liefde gemaakte lunches door Marianne. Je maakt kennis met de verschillende facetten van de schilderkunst. Ervaring niet noodzakelijk.

 • DE BASIS: Dorpstraat 124 in Leende kleur, mengen en multi media.
 • THEMA: Schilderen met passie en plezier op de Dorpstraat of op locatie.
 • AUTHENTIEK: Schilderen vanuit liefde en kennis op locatie.
 • Kosten €185,00

Summer course intuïtief schilderen 19-20-21 augustus 2024

3 dagen op een rij intuïtief schilderen. Schilderen vanuit je gevoel. Uit te breiden met kleine culinaire lunch, dan wel Brabantse picknick en quiche met salade afhankelijk van het programma.

 • KEN JEZELF: schilderen naar muziek, een psychologische kaart of een “eigenwijsje. Kies het teken- schildermateriaal wat bij jou past.
 • ONTSPANNING: happy stones op de Dorpstraat in Leende of op de strabrechtse heide in Heeze met acrylverf en stiften of intuïtief schilderen op acrylpapier naar een mee te nemen voorwerp/ foto die een speciale betekenis voor je heeft. Je bent vrij om te kiezen tussen pastelkrijt, acryl- of aquarelverf.
 • TROTS OP JEZELF: schilderen op doek! Op de Dorpstraat. Leef je uit. Multi – media acrylverf, materialen en tekst.
 • KORTOM: VITAMINE VOOR JE ZIEL
 • Kosten € 185,00

Combi ” verras jezelf “  4-5-6 september 2024

3 dagen op rij schilderlessen intuïtief-  URBAN sketching – En plein air met acryl

Uit te breiden met culinaire kleine lunch, dan wel Brabantse picknick en quiche met salade afhankelijk van het programma.

 • Urban sketching
 • En plein air op locatie
 • Ontspanning met happy stones op de Dorpstraat in Leende met acrylverf en stiften.
 • Intuïtief schilderen op acrylpapier
 • Kosten € 185,00

ALLE SCHILDERMATERIALEN ZIJN INCLUSIEF

De schilderdagen zijn inclusief het schildermateriaal zoals potloden, houtskool, aquarelverf, acrylverf, pastelkrijt, kwasten, emmertje voor water en een afscheurpalet.

Ik zou je willen adviseren je eigen favoriete kwasten en/of ander teken en schildermateriaal mee te nemen en een schilderlap om te kwasten af te doen. Een hoedje /pet en zonnebrand. Een schilderkrukje en eventueel een eigen veldezel. Vind je het leuk om ook schetsen te maken neem dan een Dummy mee (een ongeschreven boek) waar je in snelle schetsjes in kunt maken en naar harte wens in kunt tekenen/ schilderen. TIP:Museum jaarkaart.

Ps. Je kunt als je daar de mogelijkheid toe hebt ook je fiets mee nemen of er anders een huren. Dat kan Marianne Baijens voor je regelen als je wilt.

EXTRA TE RESERVEREN: MIDDAGPROGRAMMA 

 • Schilderlessen in de middag 13.30-16.30/17.30 uur
 • Kosten per dagdeel van 3 uur  € 60,00 en  4 uur €80,00

Voor groepen vanaf 4 personen zijn in overleg ook andere dagen mogelijk deze zomer.

Je wordt altijd ontvangen met een homemade kunstig taartje en koffie/ cappuccino of thee en zijn uit te breiden met een uitgebreide culinaire lunch.

Meer informatie in het roze vak hieronder of vraag uitgebreidere info aan.

OP MAAT SCHILDERDAGEN & PRIVÉ -LESSEN

Heb je zin om alleen of samen met een vriendin privé schilderles te krijgen op een dag(-en) dat het je/ jullie uitkomt? Dat kan. Van mei tot en met september kun je op maat reserveren voor deze creatieve dagen voor 3 á 4 uur per dag van 10.30-13.30/14.30 uur of van 14.30-17.30/18.30 uur. In de avonden is het in overleg eventueel ook mogelijk.

Afhankelijk van het aantal dagen kun je kiezen voor een op maat gemaakt programma. Met leren schilderen met acrylverf, intuïtief schilderen, ontspanning met happy stones en urban sketching. Zowel in mijn atelier, “en plein air” en op locatie op de hei of op schilderachtige plekken. Dit alles afhankelijk van je schilderervaring.

Deze privé schilderlessen zijn inclusief al het schildermateriaal koffie/thee en een kunstig taartje of Brabants lekkers en uit te breiden met verschillende culinaire luches en een picknick op de hei van € 20,00 p.p.

 • Kosten individueel les per dagdeel 3 uur € 142,50,
 • Een dag prive schilderles van 4,5 uur met culinaire lunch € 282,50
 • Kosten per dagdeel 2 personen 3 uur € 80,00 en 4 uur € 100,00Voor wie het gezellig vindt om met elkaar iets te ondernemen en gezamenlijk op pad te gaan na de schilderlessen kan Marianne je het volgende aanbieden.De kosten voor het middagprogramma zijn € 60,00 pp. Inclusief lunch met een drankje. Exclusief extra drankjes en eventuele parkeerkosten.

IK HEB ER NU AL ZIN IN! JIJ OOK? MELDT JE DAN SNEL AAN VOOR EEN VAN DEZE ONVERGETELIJK MOOIE DAGEN DEZE ZOMER

In je vrije uurtjes ER OP UIT met elkaar of als tip voor jou zelf!

Voor wie het gezellig vindt om met elkaar iets te ondernemen en gezamenlijk op pad te gaan na de schilderlessen kan ik je het volgende aanbieden.

Het is mogelijk je in te schrijven voor een aantal middagprogramma’s: 13.30-17.00 uur

We kunnen voor het schilderen op de Heide of bij de Herbertusbossen lunchen bij Marianne of bij de Strabrechtse Heide bij het Heide cafe of bij Cafe de Zwaan in Heeze eventueel wandelen of fietsen en tussendoor urban sketchen.

Strabrechtse Heide:

In de periode dat je naar me toekomt is de hei volop in bloei. Echt de moeite waard. De Strabrechtse Heide is een uitgestrekt heidelandschap met prachtige vergezichten. De Strabrechtse Heide is circa 1500 ha groot en in ligt gemeenten Heeze-Leende, Someren en Geldrop-Mierlo en maakt deel uit van Natuurgrenspark De Groote Heide. Tijdens je bezoek kan je de schaapsherder met zijn kudden tegen komen.De Strabrechtse heide verbaast altijd weer, ‘s morgens of ‘s avonds, in wat voor jaargetijde dan ook. De dynamiek van het terrein blijft verrassen. Er zijn prachtige vergezichten, zeker in combinatie met wolkenvelden en zonlicht. Als er ’s ochtends vroeg nog geen bezoekers zijn, straalt de Strabrechtse heide rust uit. Zodra er bezoekers komen, zie je de rust op ze over gaan en zie je ze genieten van het uitgestrekte heidelandschap. Ook altijd mooi om te zien is hoe de schaapsherder en zijn onafscheidelijke herdershond samen de kudde hoeden. Soms waan je je terug in de tijd.

Bezoek aan het kasteel In Heeze

We kunnen lunchen bij Marianne of cafe de Zwaan, daarna urban sketchen bij het Kasteel en eventueel een bezoek brengen met rondleiding op woensdag. Kosten bezoek voor eigen rekening.

Een heerlijkheid in Brabant-Een eeuwenoud kasteel

Kasteel Heeze is eeuwenlang het middelpunt geweest van de heerlijkheid Heeze, Leende en Zesgehuchten. Deze was oorspronkelijk een vrije heerlijkheid en is in 1334 leengoed van de Hertog van Brabant geworden.

Kasteel Heeze bestaat uit 2 delen, het middeleeuwse slot Eymerick en het nieuwere 17de eeuwse kasteel, beide met hun eigen binnenplaats. Op deze webpagina, via het submenu kunt u informatie vinden over de geschiedenis van Kasteel Heeze door de eeuwen heen.

In de omgeving van Kasteel Heeze liggen de prachtige Herbertusbossen en de uitgestrekte Strabrechtste heide. Deze natuurlandschappen zijn alom bekend onder wandelaars en dingen zelfs mee bij de verkiezing van mooiste plek van Nederland. Op deze website zijn enkele foto’s van deze natuurlandschappen te bekijken.

Rondleidingen

Een deskundige gids neemt u mee door Kasteel Heeze langs de belangrijkste en indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de prachtige wandtapijten in de grote en kleine salon, het unieke bad in Romeinse stijl en het authentieke interieur van een slaapkamer. Ook zult u kennis maken met de opmerkelijke bouwgeschiedenis van het kasteel en de geschiedenis van zijn bewoners. De rondleiding duurt ongeveer een uur en een kwartier. Op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur.

Bezoek musea Eindhoven

In overleg gaan we een museum in Eindhoven bezoeken. Een lunch daarvoor of op de Dorpstraat in Leende of in Eindhoven bij Down Town Gourmet market net wat past. Vergeet niet je museum jaarkaart mee te nemen als je die hebt.

Om je alvast voor te kunnen bereiden wat er zoal te bekijken is de volgende sites.

https://eindhovenmuseum.nl/

https://www.philips-museum.com/

https://vanabbemuseum.nl/

https://www.dafmuseum.nl https://www.psv.nl/experience/activiteiten/detail/psv-museum-1.htm

https://www.inkijkmuseum.nl/nl/sociaal Hier kun je ook logeren €50,00

Leefmuseum https://sites.google.com/view/hetleefmuseumeindhoven/homepage

https://www.mu.nl/nl                                                                                           https://evoluon.com/nl

Avond programma

Voor de avond om ergens te eten, terrasjes etc. geef ik je graag tips in de omgeving van Heeze-Leende of bijvoorbeeld Eindhoven.

Overnachten in Leende en Heeze

Het brouwershuis Leende 2 nachten €183,00

B&B Ooststrik Leende €88.00 per nacht

De spiering Leende € 110,00 per nacht

WIJK D Leende 2 nachten €234,00

Fletcher Jagershorst 2 nachten €282,00

Rulse hoeve Heeze appartementen zie website www.rulsehoeve.nl

Campings Het einde, de Zandberg, Leenderstrijp

De Dorpswoning Leende verhuurt prachtige huizen in de omgeving. Kijk op www.dorpswoning.nl voor het aanbod

Prijzen onder voorbehoudt en afhankelijk van periode

Overnachten in de omgeving

Boutiquehotel Four Geldrop

Van de Valk Eindhoven

De Valk Valkenswaard

Hotel Nijver Geldrop

Design Hotel Glow Eindhoven

Hotel Kapellerput Heeze

Info Leendehttps: //nl.wikipedia.org/wiki/Leende

Info Heeze: //nl.wikipedia.org/wiki/Heeze

Wil je nog meer info over de dagworkshops en summer courses in 2024?

Stuur dan een mailtje naar info@mariannebaijens.nl.

Schilderlessen


Vitamine voor je ziel

Laat je gevoel spreken tijdens de gecombineerde intuïtief &en plein air schilderdagen vanuit het Brabantse Leende en zijn prachtige omgeving!

Na jarenlang schilderles in het voorjaar en najaar te hebben gegeven in de Franse Bourgogne, Italiaanse Abruzzo  en ook vorig jaar op een super fijne locatie in Begur blijft Beeldend kunstenaar Marianne Baijens dit jaar in haar eigen omgeving. Een plek waar ze zich thuisvoelt en jou meer dan van harte welkom heet in haar sfeervolle diepe tuin waar ze zowel intuïtief als en plein air lessen en workshops verzorgt. Dit alles inclusief materiaal, heerlijke taartjes met een lekkere cappuccino, koffie of thee bij binnenkomst, een bijzondere culinaire, kleine of uitgebreide lunch of op verzoek tijdens de summer courses. Kortom onvergetelijk mooie en relaxte schilderdagen waarvan je optimaal kunt genieten.

Marianne Baijens verzorgt schlidervakanties
Marianne Baijens - schildervakantie

CREATIEF GENIETEN IN EIGEN LAND

LAAT JE VERRASSEN DOOR HET BRABANTSE LANDSCHAP, GEZELLIGHEID, JOUW SCHILDERKUNST EN DE CULINAIRE KUNSTEN VAN MARIANNE BAIJENS

Verse rozenthee tijdens schilderworkshops @mariannebaijens  Cappuccino met kunstig taartje tijdens schilderworkshops in Brabant

EN PLEIN AIR DAGWORKSHOPS in het schilderachtige dorpje Leende:

Een compleet verzorgde creatieve verwendag inclusief schilderdoek en schildermateriaal keuze uit intuïtief, realistisch en blije kunst. Inclusief een homemade kunstig taartje  koffie/thee en uitgebreide culinaire lunch. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

 • zaterdag 15 en 22  juni 2024 van 10.30-16.30 uur
 • Kosten €97,50

SUMMER COURSE SKETCHING & EN PLEIN AIR 17-18-19 JUNI 2024

3 dagen op een rij schilderlessen inclusief materialen en koffie/thee met kunstig taartje. Uit te breiden met de heerlijke lunches van Marianne. Teken- en schilderervaring gewenst.

 • URBAN SKETCHING; tekenen/ schilderen met aquarel en afwerken met fineliner.
 • ACRYLVERF OP DOEK; en plein air schilderen in de Brabantse natuur.
 • DOE WAT GOED VOELT: eigen keuze van teken/ schildermateriaal op locatie.
 • Kosten €185,00

SUMMER COURSE EN PLEIN AIR 3-4-5 JULI 2024

3 dagen op een rij schilderlessen deze zomer inclusief materialen en koffie/thee met kunstig taartje. Uit te breiden met de met liefde gemaakte lunches door Marianne. Je maakt kennis met de verschillende facetten van de schilderkunst. Ervaring niet noodzakelijk.

 • DE BASIS: Dorpstraat 124 in Leende kleur, mengen en multi media.
 • THEMA: Schilderen met passie en plezier op de Dorpstraat of op locatie.
 • AUTHENTIEK: Schilderen vanuit liefde en kennis op locatie.
 • Kosten €185,00

INTUÏTIEF 19-2-21 AUGUSTUS 2024

3 dagen op een rij intuïtief schilderen. Schilderen vanuit je gevoel. Uit te breiden met kleine culinaire lunch, dan wel Brabantse picknick en quiche met salade afhankelijk van het programma.

 • KEN JEZELF: schilderen naar muziek, een psychologische kaart of een “eigenwijsje. Kies het teken- schildermateriaal wat bij jou past.
 • ONTSPANNING: happy stones op de Dorpstraat in Leende of op de strabrechtse heide in Heeze met acrylverf en stiften of intuïtief schilderen op acrylpapier naar een mee te nemen voorwerp/ foto die een speciale betekenis voor je heeft. Je bent vrij om te kiezen tussen pastelkrijt, acryl- of aquarelverf.
 • TROTS OP JEZELF: schilderen op doek! Op de Dorpstraat. Leef je uit. Multi – media acrylverf, materialen en tekst.
 • KORTOM: VITAMINE VOOR JE ZIEL
 • Kosten € 185,00

COMBI- VERRAS JEZELF  4-5-6 SEPTEMBER 2024

3 dagen op rij schilderlessen Intuïtief-  URBAN sketching – En plein air met acryl.

Uit te breiden met culinaire kleine lunch, dan wel Brabantse picknick en quiche met salade afhankelijk van het programma.

 • Urban sketching
 • En plein air op locatie
 • Ontspanning met happy stones op de Dorpstraat in Leende met acrylverf en stiften.
 • Intuïtief schilderen op acrylpapier
 • Kosten € 185,00

SCHILDERMATERIALEN INCLUSIEF

De schilderdagen zijn inclusief het schildermateriaal zoals potloden, houtskool, aquarelverf, acrylverf, pastelkrijt, kwasten, emmertje voor water en een afscheurpalet. Ik zou je willen adviseren je eigen favoriete kwasten en/of ander teken en schildermateriaal mee te nemen en een schilderlap om te kwasten af te doen. Een hoedje /pet en zonnebrand. Een schilderkrukje en eventueel een eigen veldezel. Vind je het leuk om ook schetsen te maken neem dan een Dummy mee (een ongeschreven boek) waar je in snelle schetsjes in kunt maken en naar harte wens in kunt tekenen/ schilderen. TIP:Museum jaarkaart.

Ps. Je kunt als je daar de mogelijkheid toe hebt ook je fiets mee nemen of er anders een huren. Dat kan Marianne Baijens voor je regelen als je wilt.

EXTRA TE RESERVEREN: MIDDAGPROGRAMMA 

 • Schilderlessen in de middag 13.30-16.30 uur
 • Kosten €45,00

Voor wie het gezellig vindt om met elkaar iets te ondernemen en gezamenlijk op pad te gaan na de schilderlessen kan Marianne je het volgende aanbieden.

De kosten voor het middag programma zijn €45,00 pp. Inclusief lunch met een drankje. Exclusief extra drankjes en eventuele parkeerkosten.

IK HEB ER NU AL ZIN IN! JIJ OOK? MELDT JE DAN SNEL AAN VOOR EEN VAN DEZE ONVERGETELIJK MOOIE DAGEN DEZE ZOMER

Culinaire lunch schilderworkshops in Leende Creatieve en Culinaire schilderworkshops in het Brabantse Leende

Mogelijkheden voor overnachtingen in de buurt in verschillende prijsklasse.

 • Fletcher Hotel Restaurant Jagershorst Leende
 • de Spiering Leende
 • B&B Oostrik Leende
 • Het brouwershuis Leende
 • Hotel de Match Eindhoven
 • Hotel de Valk Valkenswaard
 • Hotel van de Valk Eindhoven

Schilderworkshops en courses in eigen land

Helaas is er dit jaar geen schildervakantie in het buitenland mogelijk. Maarrrr.

Tijdens de schilderworkshops en lessen vanuit Marianne’s eigen locatie en op locatie,  komt jouw creativiteit en authenticiteit ook volledig aan bod. Tijdens een veelzijdig en creatief programma in het mooie Brabantse landschap ga je een onvergetelijk mooie dagen beleven . Laat je verrassen.